Get Adobe Flash player

Ulošci i tamponi

Ulošci i tamponi  

Prednosti
 
Ulošci • Možeš ih koristiti uvek • Sigurniji su kod jačeg krvarenja jer imaju veću moć upijanja.
Tamponi • Omogućavaju da nosiš pripijenu odjeću, da se slobodno baviš sportom, ukijučujući i plivanje. • Nema neugodnih mirisa koji se mogu javiti kod nekih uložaka.  Ginekolozi u slučaju upale velikih i malih stidnih usana preporučuju tampone, jer se time izbegava da krv dođe u kontakt s upaljenim mestima. No, treba ih izbegavati u slučaju infekcija vagine.  

Mane
Ulošci
• Uložak delimično sprečava disanje kože, pa ako se koristi neprestano, može iritirati kožu ili pojačati već prisutan vaginitis.
Tamponi • Tamponi ne bi trebalo da budu u telu duže od 8 sati, jer mogu izazvati TTS (Toxic Shock Syndrom). Sindrom toksičnog šoka je retka pojava koju izaziva upotreba tampona. Znakovi su: mučnina, suvo grlo ili iznenadno povišenje temperature u vreme nošenja tampona. U tom slučaju potrebno je odmah obratiti se lekaru. Dugotrajno zadržavanje krvi u vagini može uzrokovati upale i gljivične infekcije.  

Upotreba
Tamponi
Postavljaj tampon oprezno, nemoj ga naglo gurati u vaginu jer možeš oštetiti sluznicu. Ako ti smeta odmah ga izvadi. Koristi ih naizmenično sa ulošcima. Često ih menjaj. (svaka 2-3 sata) Ne nosi ih noću. Toksični šok sindrom , TSS , se dovodi u vezu sa upotrebom tampona , redje spirale ili sundjera ). Nemojte koristiti tampone van menstruacije. Nije preporučljivo koristiti tampone veće apsorptivne moći ( sposobnosti upijanja ) od one koja odgovara vašem menstrualnom toku. Uvek proverite stepen apsorpcije tampona na pakovanju da biste odabrali “ najblaži “ koji vam je dovoljan. Tampon suviše upija tj “prejak” je ukoliko se stvrdne pa ga je teško izvaditi iz vagine ili se pri vadjenju raspadne na delove ili pak potpuno osuši vaginu. U tim slučajevima tamponi mogu da izazovu ranice na zidu vagine koje se teško uočavaju. Kod nekih žena upotreba tampona izaziva iritaciju vagine , svrab , pečenje ili neprijatan miris kao i krvarenje. Ako se to i vama dešava prestanite da koristite tampone ili predjite na one manjeg stepena apsorpcije ili na drugog proizvodjaca tampona. Još uvek nije uvedeno testiranje tampona pre njihovog izlaska na tržiste.Istraživanja na tom polju sprovode sami proizvodjači i rezultate uglavnom ne iznose javno. 


Ulošci
Često menjaj uložak (na svakih 2-3 sata). Uloške čuvaj na čistom, svežem i suvom mestu u zaštićenom omotu. Pazite da pakovanje nije oštećeno. Proverite rok upotrebe uložaka.  

Info kontakt

Radno vreme

Radnim danom : 08-19h
Subotom :          08-15h
_________________________

Zakazivanje pregleda

tel: 017/427-111
     017/400-718

mob: 063/7752-662
       062/533-662
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
_________________________
Ul. Kneza Miloša br 20
17501 Vranje

Hvala Vam
na ukazanom poverenju!

4D ultrazvuk

image-1387205069728-V.jpg

Ko je online

Ko je na mreži: 9 gostiju i nema prijavljenih članova

Anketa

Koliko često posećujete ginekologa

Redovno - 50.8%
Ponekad - 7.1%
Po potrebi - 21.9%
Nikad - 20.2%

Ukupno glasova: 520
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno

Broj poseta

1496931
DanasDanas120
JučeJuče111
UkupnoUkupno1496931
Najveći broj poseta 08-08-2023 : 448
UNKNOWN

Pitanja, saveti, predlozi

Vaš termin porođaja

Datum poslednjeg menstrualnog ciklusa:
Mesec:
Datum:
Godina:

Galerija slika

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Dr Džikić YouTube kanal

Prijatelji sajta